Blogas

Estravel kelionių ekspertų patarimai, naudinga informacija bei aktualios naujienos kiekvienam keliautojui.

Šaltibarščių festivalis Vilniuje 2024 m.

Nuostabi žinia Lietuvos gastronomijoje – apie maistą rašanti interneto svetainė tasteatlas.com pateikė 17-os skaniausių šaltų sriubų iš viso pasaulio sąrašą, tarp kurių pateko ir lietuviški šaltibarščiai! „TasteAtlas“ svetainės tikslas – populiarinti vietinius maisto produktus, skatinti pasididžiavimą tradiciniais patiekalais ir žadinti smalsumą dėl dar neragautų patiekalų. Visą „17 geriausių šaltųjų sriubų pasaulyje“ sąrašą – žiūrėti čia.

ŠALTIBARČIŲ FESTIVALIS VILNIUJE 2024 M.

Tie, kurie dievina Lietuvą garsinančius rožinius šaltibarščius – 2024 m. birželio 1 d.  antrus metus iš eilės rinksosi Vilniuje, nes čia vyko Šaltibarščių festivalis. Festivalio dalyviai galėjo išbandyti naujus šaltibarščių ruošimo būdus, juos ragauti ir taip iš naujo įvertinti Lietuvos gastronominį paveldą. Kaip ir pernai šventės lankytojai galėjo išbandyti čiuožyklą nuo Barbakano kalno tiesiai į šaltibarščių „dubenį“, dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse, klausytis koncertų.

Festivalio akcentu tapo 362 metrų ilgio Tymo turguje įrengtas stalas, prie kurio susirinko 1 200 dalyvių, kurie ne tik mėgavosi šaltibarščiais, bet ir siekė rekordo – ilgiausio šaltibarščių stalo bei didžiausio vienu metu rožinę šalta sriubą valgančių žmonių skaičiaus.

Daugiau informacijos apie Šaltibarčių festivalį – skaityti čia.

KAIP ATRODĖ ŠALTIBARČIŲ FIESTA 2023 M.?

Festivalio metu vilniečiai ir miesto svečiai buvo kviečiame įsitraukti į įvairias kultūrines pramogas ir veiklas bei išbandyti rožines gastronomines patirtis. Prie šio festivalio jungėsi daugiau nei 100 įmonių – restoranai, kavinės, barai, viešbučiai, muziejai, galerijos, ekskursijų ir kitų pramogų organizatoriai, kurie kvies iš naujo atrasti tradicinį patiekalą. Pats miestas taip pat pasipuošė rožine spalva – prie to prisidėjo 2 menininkės, kurios savo kūrinius pristatė Vilniaus miesto gatvėse.

Rožinė spalva festivalio metu dominavo ne tik šaltibarščiuose, bet kituose patiekaluose. Skirtinguose Lietuvos regionuose buvo galima paragauti nuo tradicinių iki išskirtinių šaltibarščių receptų, pavyzdžiui: su mėsa, ledais ar sūriu. Neįprastais deriniais stebino ir Vilniaus šefai: kvietė paragauti įvairių rožinių patiekalų bei gėrimų: sušių, cepelinų, kokteilių, rožinės sriubos skonio kavos ar ledų ir įvairių variacijų šaltibarščių.

Norintiems pamatyti ne tik rožine spalva nusidažiusį Vilnių jau kitą, 2025 m. vasarą, Estravel mielai padės suplanuoti dienos, dviejų ar ilgesnes keliones po sostinę tiek individualiems keliautojams, tiek įmonių komandoms, tiek draugų kompanijai ar šeimai. Kreipkitės į mūsų komandą ir pasikalbėkime dėl Jūsų kelionės į Vilnių!

Parašykite komentarą

Jums taip pat gali būti įdomu: