Lapkritį mūsų partneriai, suomių aviakompanija Finnair, švenčia 100 metų jubiliejų. Šia proga, tolimųjų skrydžių verslo klasės keleivams avialinijos sukūrė ypatingą Šimtmečio meniu. Tai reiškia, kad keleiviai gali rinktis iš 100 patiekalų variantų. Nors specialus meniu skirtas verslo klasės keleiviams, kai kuriais patiekalais gali mėgautis ir kitų skrydžio klasių keleiviai.
Receptai atspindi skirtingus Finnair kulinarijos istorijos laikotarpius ir dešimtmečius. Verslo klasės valgiaraščio užkandžiai įkvėpti 1980 ir 1990 metų, o pagrindiniai patiekalai – 1960 ir 1970 metų. Šimtmečio meniu desertai, tokie kaip mėlynių pyragas ir šaltalankių putėsiai, yra tikra klasika, atspindinti Suomijos maisto kultūrą, kurios dažnas ingredientas – šviežios uogos. Įdomu ir tai, kad į šventinį meniu grąžinti ir kadaise klasika buvę patiekalai, tokie kaip pavzdžiui – lašišos suktinukai. Šis patiekalas Finnair skrydžiuose buvo tiekiamas 1987 m. Helsinkio-Tokijo skrydžių maršrute.
Specialiu šventiniu meniu galima mėgautis ilgojo nuotolio (long haul) skrydžiuose, kurie vykdomi iš Helsinkio oro uosto. Maitinimą būtina užsakyti iš anksto (jeigu skrydžius užsakinėjate Estravel kelionių centre – kreipkitės į Estravel kelionių konsultantą).
Daugiau apie šventinį meniu skaitykite čia.